Skip to content

Dags att synas inför julen

Julen närmar sig med stormsteg och för dig som planerar ett julevent är det hög tid att påbörja marknadsföringen. Oavsett om det handlar om ett julbord, en julmarknad eller en julklappskampanj är det viktigt att nå ut i tid och skapa en förväntan hos din målgrupp. Här går vi igenom olika effektiva sätt att marknadsföra ditt evenemang lokalt och varför det är viktigt att redan nu ligga steget före.

Effektiva marknadsföringskanaler för lokala julevent

När det gäller att nå din lokala målgrupp finns det många olika marknadsföringskanaler att välja mellan. Här är några av de mest effektiva sätten att marknadsföra ditt julevent.

1. Digital utomhusskärm

Digitala utomhusskärmar har blivit allt mer populära för att nå ut till lokala konsumenter. Genom att placera din julkampanj på strategiska platser, som köpcentrum eller torg, kan du locka förbipasserande och få dem att stanna upp. Läs Dwises artikel om digital utomhusreklam och DOOH om hur du skapar en dynamisk och engagerande annonsupplevelse.

2. Banners och affischer

Traditionella banners och affischer är fortfarande en kostnadseffektiv och direkt metod för att synas lokalt. Sätt upp dem på populära mötesplatser i din stad, som kaféer, butiker eller på kollektivtrafikens hållplatser. Genom att kombinera visuellt tilltalande design med ett tydligt budskap kan du skapa intresse och locka potentiella besökare.

3. Annonser i lokaltidningar

Trots digitaliseringens framfart har den tryckta annonsen i lokaltidningar inte förlorat sin kraft. En välplacerad annons i en populär lokaltidning kan fortfarande vara ett av de bästa sätten att nå den äldre målgruppen, som kanske föredrar traditionella medier. Tänk på att skapa ett budskap som sticker ut och tydligt informerar om datum, tid och plats för ditt julevent.

4. Sociala medier

Sociala medier som Facebook och Instagram är ovärderliga verktyg för att marknadsföra ditt evenemang. Genom riktade annonser kan du nå din specifika målgrupp baserat på intressen och geografisk plats. Skapa engagerande innehåll som julinspirerade bilder, videor eller tävlingar för att öka spridningen och skapa en känsla av gemenskap kring ditt event.

Missa inte heller att använda evenemangsfunktionerna på sociala plattformar för att enkelt låta människor anmäla sig, dela med vänner och sprida ordet vidare.

Börja marknadsföringen tidigt

Svenskar spenderar otroligt mycket pengar på mat och dryck under julen – se till att de hittar till just dig!

Varje år börjar stora varumärken som IKEA med sitt julpynt långt innan vi ens hunnit plocka undan höstdekorationerna. Deras tidiga satsning är en medveten strategi för att fånga uppmärksamheten hos julälskare och skapa en känsla av förväntan i god tid. Det finns siffor från som säger att vi svenskar handlar mat och dryck för 32 miljarder kronor under julen! Så precis som IKEA bör även du som planerar ett julevent ta tillfället i akt att starta din marknadsföring tidigt. Människor vill gärna ha framförhållning för att boka in sitt besök eller sin julaktivitet, och du vill såklart inte hamna i skuggan av konkurrenterna.

Att börja marknadsföra redan nu ger dig också möjligheten att finjustera dina kampanjer och locka till dig olika målgrupper. Ju längre tid du har på dig, desto bättre kan du anpassa och optimera ditt budskap.

Var konsekvent och skapa julstämning

Oavsett vilka kanaler du väljer att använda är det viktigt att hålla en konsekvent ton och stil genom hela din marknadsföring. Din visuella identitet och ditt budskap ska spegla julens värme och förväntan. Detta innebär att använda julfärger, symboler som granar och snöflingor, samt ett personligt tilltal som skapar en känsla av närhet och festlig atmosfär.

Du kan också dra nytta av det traditionella julpyntet och dekorera fysiska platser där ditt event kommer att hållas, eller till och med inspirera dina digitala kanaler med samma julkänsla. Att skapa en sammanhängande upplevelse, både digitalt och fysiskt, hjälper till att förstärka ditt varumärke och göra ditt event mer minnesvärt.

Avslutande tankar

Julen är en tid av förväntan och glädje, och ditt event kan vara en viktig del av människors firande. Genom att börja marknadsföringen tidigt och använda effektiva kanaler som digital utomhusskärm, sociala medier och traditionella annonser, säkerställer du att ditt julevent får den uppmärksamhet det förtjänar. Låt dig inspireras av framgångsrika exempel som IKEA och börja din julkampanj redan idag – så att du kan skapa magiska upplevelser för alla julälskare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *