Om oss
Svenska högtider och traditioner
Sverige är ett land med ett rikt kulturarv, vilket återspeglas i de många högtider och traditioner som firas här. Från det välkända midsommarfirandet till mindre kända lokala evenemang finns det något för alla att njuta av i Sverige.
Några av de mest populära svenska högtiderna är bland annat:
Midsommar: Detta är en av de mest firade helgdagarna i Sverige. Den äger rum den 21 juni, årets längsta dag, och är en tid då människor samlas för att njuta av mat, dryck och dans. Den traditionella midsommarmaten innehåller ofta sill, nypotatis och jordgubbar.
Valborgsmässoafton: Denna festival äger rum den 30 april varje år och markerar slutet på vintern. Boneldar tänds och människor samlas för att sjunga, dansa och njuta av det varmare vädret.
Lucia-dagen: Lucia-dagen firas den 13 december och markerar början på julsäsongen. En flicka väljs ut för att klä ut sig till S:t Lucia, med en vit klänning och en krans av ljus på huvudet. Hon går från hus till hus och sjunger julsånger.
Kräftskiva: Detta är en traditionell svensk rätt som serveras vid kräftfesterna som hålls i augusti. Kräftorna kokas och serveras sedan med olika tillbehör, till exempel potatis, inlagd gurka, ost och bröd.
Är du intresserad av svenska högtider och traditioner eller vill du har tips inför festen är detta bloggen för dig.